Siirry suoraan sisältöön

5 etätyövinkkiä työntekijöille

Etätyö toimisto kotona

Moni yritys on joutunut tilanteeseen, jossa etätöiden järjestäminen työntekijöille on pakollista. Etätöiden tekeminen voi olla joko hyvin tehokasta tai tehotonta riippuen siitä, miten töiden tekeminen käytännössä organisoidaan. Etätöitä tehtäessä käytännön asioiden organisointi jää usein työntekijän itsensä vastuulle. Pienillä asioilla työnteon tehokkuus ja mukavuus nousee uudelle tasolle. Parhaimmillaan etätyöskentely voi olla huomattavasti toimistolla työskentelyä tehokkaampaa, kun hälinä ja muut häiriötekijät loistavat poissaolollaan. Ohjeistamalla työntekijöitäsi hyödyntämään näitä vinkkejä varmistat työnteon sujumisen myös kotona!

1. Suunnittele päivän aikataulu etukäteen

Mieti, milloin aloitat ja lopetat työt. Suunnittele milloin pidät lounas- ja kahvitauot. Mahdollisuuksien mukaan voit vaikka varata aikaa lyhyelle kävelylenkille. Päivän rytmittäminen ja rutiinit auttavat sinua pysymään skarppina.

2. Erota etätyöaika selkeästi

Älä ruokaile koneen ääressä, vaan siirry muualle ruoka- ja kahvitaukojen ajaksi. Nouse välillä ylös ja kävele vaikka hiukan, jotta mielesi pysyy virkeänä. Sammuta kone työpäivän loputtua ja lopeta työt. Päivä venyy vahingossa helposti, jos oleskelet kotosalla ja työkone on auki

3. Hanki kotiisi kunnon laitteisto

Monet työskentelevät kotona pienellä kannettavalla, mikä voi rajoittaa työnteon tehokkuutta ja mukavuutta. Kunnon laitteisto voi tuoda todellisen tehokkuusboostin etätyöhön. Liitä kannettavaasi kunnon näyttö, erillinen näppäimistö, hiiri ja kuulokemikrofoni etäpalavereja varten. Esimiehesi on varmasti halukas auttamaan sinua välineiden kanssa, jos se lisää työtehoasi.

4. Pidä huolta ergonomiasta

Tyhjennä työpöydältä kaikki ylimääräinen tavara. Pöydällä tulisi olla vain työpäivän aikana tarvittavaa tavaraa. Hanki kunnon työtuoli ja säädä se oikein.

5. Pidä yhteyttä työkavereihin

Yritä pitää yhteyttä työkavereihin. Ihminen on luonnostaan sosiaalinen ja arkikeskustelut antavat uutta energiaa stressin keskelle. Palaveri on ihan ok aloittaa kysymällä työkaverien kuulumisia. Voit vaikka yrittää järjestää kahvitauot ”etänä”, jolloin saat juttuseuraa kahvitauoille.