Siirry suoraan sisältöön

Miten varkaushävikkiä voidaan vähentää edullisesti?

Kulunvalvontalaite ja lukko

Onko yrityksenne joutunut joskus materiaali- tai työkaluvarkauksien uhriksi? Työmaavarkaudet ovat viime vuosina yleistyneet ja moni miettii, onko varkaushävikkiä edes mitenkään mahdollista estää. Varkaiden mukana lähtee usein tuhansien eurojen edestä yrityksen omaisuutta ja samalla varkaudesta aiheutuu muutakin taloudellista lisähaittaa. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi uusien koneiden tai työkalujen odottelusta koituvista työmaaseisokeista ja jopa sanktioista, jos työmaa ei valmistu ajallaan. Lisäksi vain harvoin varastettu tavara löytää tiensä takaisin omistajalleen.

Perinteisesti varkauksien vähentämiseen suositellaan kamera- tai hälytysjärjestelmiä, vartiointipalveluja ja arvokkaan omaisuuden siirtämistä lukittuihin tiloihin työpäivän päätteeksi. Kalustonseurantapalvelu on hyödyllinen uusi lisäpalvelu vähentämään varkauksista johtuvaa kalustohävikkiä. Tieto kaluston sijainnista nopeuttaa myös päätöksentekoa, kun mietitään, korvataanko varastettu omaisuus heti uudella vai yritetäänkö saada vanha ensin takaisin. Paristoilla toimivan GPS-paikantimen käyttöönotto on helppoa ja edullista. Sen avulla seurataan mm. peräkärryjä, moottoripyöriä, mönkijöitä, veneitä, työkaluja, rakennustarvikkeita, merikontteja ja kaikkea muuta tärkeää kalustoa.

Vaikka palvelu ei estä varkauksien tapahtumista, omaisuuden takaisinhankkiminen helpottuu Navisystem-karttapalvelun sijaintitietojen avulla. Pienehkön paikantimen voi piilottaa huomaamattomaan paikkaan, jolloin anastetun omaisuuden jäljitys onnistuu varkaiden tietämättä.

Lue lisää kalustonseurantapalvelusta täältä