Siirry suoraan sisältöön

Mitkä ovat Valttikortin hyödyt pääurakoitsijalle?

Valttikortti ja inoptics4

Pääurakoitsija voi välittää työmaan kulkutiedot manuaalisesti tai Vastuu Groupin sähköisellä henkilötunnisteella, jota kutsutaan Valttikortiksi. Suurimmalle osalle rakennusalalla työskentelevistä Valttikortti on jo hyvin tuttu käsite, koska se on käytössä useilla suurilla pääurakoitsijoilla. Kyseessä on henkilötunniste, joka on kehitetty parantamaan työturvallisuutta ja torjumaan harmaata taloutta.

Mikä on Valttikortti?

Työturvallisuuslaki edellyttää rakennustyömailla ja telakka-alueella työskenteleviltä henkilöiltä henkilötunnistetta. Tunnisteesta on löydyttävä kuva, henkilön nimi, veronumero sekä työnantajan tiedot. Valttikortit tilataan Vastuu Groupilta.

Valttikortti on suomalaisen Vastuu Groupin kehittämä sähköinen henkilötunniste, joka on niin sanottu älykortti. Eli se on luettavissa sähköisesti, koska korttiin on integroitu RFID-tunniste. Valttikortti tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen ja kätevään henkilöllisyyden todentamiseen sekä sähköisessä että fyysisessä ympäristössä.

Valttikortissa on työturvallisuuslain vaatimat tiedot:

  • Nimi
  • Kuva
  • Veronumero
  • Työnantajan tiedot

Lue lisää Valttikortin ominaisuuksista Vastuu Groupin omilta verkkosivuilta

4 hyötyä Valttikortista

Valttikorttia voidaan käyttää työmaalla moneen eri tarkoitukseen ja siitä on hyötyjä monella eri osa-alueella:

  1. Tunnistautuminen: Henkilötunniste sisältää vahvan tunnistautumisen.
  2. Kulunvalvonta: Toimii leimaustunnisteena kulunvalvontajärjestelmässä.
  3. Työajanseuranta: Joissain tapauksissa toimii leimaustunnisteena myös työajanseurannassa.
  4. Pätevyydet: Työntekijän Taitorekisteriin tallennettujen pätevyyksien todentaminen.

Valttikortti kulunvalvonnassa

Valttikortti on erityisen kätevä monikäyttöisyytensä vuoksi. Sen lisäksi, että kortin sisältämän RFID-tunnisteen kautta voidaan suoraan lukea työnturvallisuuslain edellyttämiä tietoja, toimii kortti myös leimaustunnisteena useissa eri kulunvalvontajärjestelmissä. Työntekijä voi siis henkilökohtaisella kortillaan tehdä töitä useilla eri työmailla ja työnantaja voi sähköisesti lukea tiedot, mikäli työmaalta löytyy Valttikorttia tukeva kulunvalvontalaite.

Navisystem-palvelussa kulunvalvontalaitteelle Valttikortilla leimattaessa työntekijän tiedot ladataan automaattisesti Vastuu Groupin palvelusta (työntekijän nimi, työnantajatiedot, syntymäaika, käyttäjätunnus ja veronumero). Kulkutiedot tallentuvat palveluun ja ne voidaan välittää muutamalla klikkauksella Vastuu Groupin työmaarekisteripalveluun tai verottajan omaan Ilmoitin.fi-palveluun. Tämän ratkaisun ansiosta työntekijän kulkutietoja ei tarvitse kirjata käsin, mikä säästää hallinnon työtunteja. Verottaja vaatii tiedonantovelvolliselta pääurakoitsijalta kuukausittain ilmoituksen työmaalla työskentelevistä työntekijöistä.

Yhteenveto

Valttikortti on osoittautunut kustannustehokkaaksi ja hyvin toimivaksi ratkaisuksi, minkä vuoksi se on todella laajasti käytössä koko Suomessa. Vastuu Group ja sen yhteistyökumppanit kehittävät palvelujaan jatkuvasti paremmiksi, jotta rakennusalalla työskentely olisi sujuvampaa, turvallisempaa ja läpinäkyvämpää.

Tilaa Valttikortti-yhteensopiva kulunvalvonta täältä

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteytta 1000x202 1

Lisää lukemista:

Lue tästä Vastuu Groupin sivuille kirjoittamamme blogiartikkeli rakennusalalle soveltuvista palveluistamme

Lue lisää rakennustyömaan tiedonantovelvollisuudesta tästä artikkelista