Siirry suoraan sisältöön

4 tapaa, joilla Navisystem-työajanseuranta helpottaa palkanmaksua

tyokohderaportti lapparilla blogikoko


Palkanmaksuun liittyvät tehtävät voivat viedä tarpeettoman paljon arvokasta työaikaa ilman palkanmaksuun ja tuntikirjanpitoon erikoistunutta tietojärjestelmää. Yritys saa merkittävää kilpailuetua ja selvää säästöä, kun työmerkinnät tulevat kerralla järjestelmään oikein ja palkanmaksuun käytettävä työaika vähenee. Myös työntekijät saavat työrauhan, kun he pääsevät tarkastelemaan koska tahansa omia palkkatietojaan.


Miten nykyaikainen työajanseurantajärjestelmä voi helpottaa palkanmaksuprosessia:

1. Työntekijä voi merkitä itse tuntinsa ja tunnit tarvitsee merkitä vain kerran. Ei enää paperisia tuntilappuja ja tuntitietojen kopiointia. Tunnit voi merkitä mobiilipalvelussa joko reaaliaikaisesti aikaleimakirjauksilla tai jälkikäteen käsin. Työajanseurantajärjestelmä vähentää palkanmaksuun liittyvää käsityötä ja virheitä tuntuvasti. Työntekijän syöttäessä tuntitiedot järjestelmään, palkanlaskennan tehtäväksi jää työtuntien tarkistaminen ja hyväksyminen.

2. Työntekijöille määriteltyjen palkanlaskusääntöjen avulla lisät, ylityöt muut erikoistapaukset voidaan automatisoida. Roolipohjainen järjestelmä mahdollistaa TES-palkkasääntöjen automatisoinnin työntekijäkohtaisesti. Palkkojen maksaminen onnistuu helposti, kun järjestelmä laskee palkanlisät, ylityöt yms. automaattisesti. Tulkintavirheiden määrä vähenee ja palkat saadaan maksettua kerralla oikein.

3. Palkka-aineisto voidaan viedä palkanlaskentajärjestelmään suoraan Navisystemistä. Palkkatietojen siirtämiseen järjestelmien välillä liittyy usein käsityötä, jonka haluamme vähentää minimiin. Rajapintapalveluidemme avulla työtuntitiedot siirtyvät suoraan järjestelmästä toiseen. Navicom tarjoaa valmiita rajapintoja yleisimpiin palkkaohjelmistoihin ohjelmistoihin. Tarvittaessa voimme kehittää uusia rajapintoja asiakkaan käyttämiin järjestelmiin.

4. Kulukorvausten merkitsemiseen ei tarvita erillistä järjestelmää. Yksi järjestelmä riittää, kun työntekijän on mahdollista syöttää myös kulukorvaukset samaan järjestelmään. Työajanseurantajärjestelmään voidaan merkitä esimerkiksi ateriakorvaukset, päivärahat ja kilometrikorvaukset, joten et välttämättä tarvitse erillistä matkalaskujärjestelmää.

Sähköinen tuntikirjausjärjestelmä säästää rahaa käytännössä aina verrattuna paperisiin tuntilappuihin. Kun tiedot tallennetaan alusta alkaen sähköisessä muodossa tuntitietojen tarkastaminen, käsittely ja palkkojenmaksu on toimistotyöntekijälle helppoa ja nopeaa.


Ota yhteyttä myyntiimme, jos haluat kuulla lisää tai kokeilla palveluamme maksutta 1 kuukauden ajan. Ota yhteyttä, niin kerromme teille mielellämme lisää tuntikirjanpidosta ja palkanmaksusta! Voitte myös kokeilla palveluamme maksutta 1 kuukauden ajan.