Siirry suoraan sisältöön

Työajanseuranta tuntipankilla

Tuntipankki

Mobiili työajanseuranta ja tuntipankki

Onko yrityksessänne käytössä liukuva työaika? Mietitkö, miten mobiili työajanseuranta selviytyy liukumakäsittelyistä? Liukuva työaika tuo lisää joustoa työntekoon ja palkanmaksuun. Navisystem-työajanseuranta tukee sekä liukuvaa työaikaa että tuntipankkia.

Mitä tuntipankilla tarkoitetaan ja mitä sen käytössä tulee huomioida?

Tuntipankilla eli työaikapankilla tarkoitetaan järjestelmää, jossa kertynyttä liukumasaldoa voidaan käyttää palkallisiin vapaisiin. Navisystem-työajanseurannassa käyttäjä voi merkitä liukumavapaan, joka huomioidaan palkanmaksussa ja vähennetään tuntipankin saldosta. Sopimuksen mukaan ylityöt ja lisät voidaan jättää järjestelmän ulkopuolelle tai viedä tuntipankkiin kerroinkorotettuina. Esimerkiksi siis ylityön tapauksessa tunnit voidaan tallettaa tuntipankkiin 50 %- tai 100 % -kertoimilla korotettuna.

Uudistettu 1.1.2020 voimaan tullut työaikalaki mahdollistaa lakisääteisesti tuntipankin käyttämisen kaikilla työpaikoilla. Työaikapankin yksityiskohdista on sovittava työantajan ja työntekijöiden välillä:

  • Onko saldolle ylä- tai alarajoja?
  • Halutaanko saldo nollata joskus?
  • Mitkä erät siirretään työaikapankkiin?
  • Miten vapaata voi käyttää?

Miten tuntipankki toimii Navisystemissä?

Navisystem-työajanseuranta seuraa käyttäjän liukumasaldoa automaattisesti. Käyttäjä näkee aina oman reaaliaikaisen liukumasaldonsa mobiilisovelluksesta ja hallintokäyttäjä voi tarkastella kaikkien käyttäjien saldoja. Jos työntekijä tekee normaalityöaikaa pidemmän työpäivän, liukumasaldo kasvaa. Vastaavasti saldo vähenee, jos työpäivä on normaalityöaikaa lyhyempi. Liukumakäsittely on mahdollista automatisoida kokonaan, mikäli järjestelmään määritetään työehtosopimuksen mukaiset erikoistapaukset, kuten arkipyhä-, ylityö- ja poissaolosäännöt.

navisystem.fi mobile Nexus 6P 16 340x700 2

Kiinnostavatko liukumat tai tuntipankki? Jätä meille yhteydenottopyyntö täällä, niin kerromme lisää asiasta.